یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد
سرخط خبرها

کودکان، قربانی کمبود دارو | علت عدم تامین دارو در مشهد چیست؟

  • کد خبر: ۱۳۰۶۲۴
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۷
کودکان، قربانی کمبود دارو | علت عدم تامین دارو در مشهد چیست؟
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تشریح عوامل مهم کاهش محسوس داروهای کودکان و داروهای خاص در این شهر پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها بسیاری از داروخانه‌های سطح شهر با کمبود دارو‌های متداول و همچنین، دارو‌های بیماری‌های خاص مواجه اند و در برابر پرسش زمان تامین این داروها، پاسخی ارائه نمی‌دهند. در این بین دارو‌های سرماخوردگی ویژه اطفال، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدین شده است؛ شربت آزیترومایسین، شربت پاراکید (استامینوفن خوراکی کودکان)، شربت سیتریزین، شربت استامینوفن پروفن و اسپری سالبوتامل، تنها بخشی از کمبود وسیع دارو‌هایی است که پزشکان برای سرماخوردگی یا حساسیت کودکان تجویز می‌کنند، اما والدین در تهیه آن عاجزند.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز با تایید کمبود این دارو‌ها گفت: مهم‌ترین عامل کمبود دارو‌های سرماخوردگی و به ویژه دارو‌های اطفال، پیک ناگهانی سرماخوردگی و آنفلوآنزا در مشهد است.

دکتر ناصر وحدتی ادامه داد: اکنون بیش از ۳۰ درصد از مردم مشهد به آنفلوآنزا و سرماخوردگی مبتلا شده اند و همین مسئله، کار را برای تامین دارو سخت می‌کند.

وی افزود: تقاضا برای دارو افزایش داشته است و موجودی‌های فعلی پاسخگوی ما نیست. از سوی دیگر، تولید برخی دارو‌ها در داخل کشور کاهش داشته است و این مسئله باید توسط سازمان غذا و داروی کشور پاسخ داده شود و استان‌ها دخالتی در کمبود یا کاهش دارو‌ها ندارند.

وحدتی تصریح کرد: طی ۷ ماه گذشته کمبود‌هایی در تامین بسیاری از داروها، به ویژه دارو‌های تولید داخل داشته ایم، اما علت کاهش تولید بر ما هم پوشیده است. حال گفته می‌شود برخی مشکلات دارویی تا هفته آینده برطرف خواهد شد.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به طرح دارویار و احتمال کمبود و کاهش دارو براساس این طرح متذکر شد: اصلاح قیمت‌ها براساس طرح دارویار انجام شده و جدیدترین اصلاحیه قیمت روی دارو‌های آنتی بیوتیک اعمال شده است. سازمان برنامه و بودجه، پول طرح دارویار را پرداخت کرده است و بنابراین مشکلی در این طرح نیست.

وحدتی ادامه داد: اکنون سازمان تامین اجتماعی است که به علت طلب ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی‌ای که از دولت های پیشین تاکنون دارد، مشکلاتی را در پرداخت به موقع حق بیمه به حوزه دارو به وجود آورده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد وظیفه توزیع دارو در این شهر خاطرنشان کرد: هر دارویی که از تهران برای ما ارسال می‌شود، بلافاصله با نظارت معاونت غذا و دارو، در اختیار شرکت پخش دارو قرار می‌گیرد و ما هیچ دارویی را نگه داری نمی‌کنیم. اما اگر مشاهده می‌شود که دارویی در بازار نیست، ارتباطی با عدم توزیع آن ندارد بلکه قطعا آن دارو موجود نیست.

گفتنی است با توجه به دستور رئیس جمهوری مبنی بر تامین آنتی بیوتیک‌های کودکان و دستور تخصیص ۵۰۰ میلیون دلار برای تامین آن به بانک مرکزی، هنوز این دستور به دلایلی همچون نه درصد ارزش افزوده، عوارض گمرکی و ارز محقق نشده است و باید دید چه زمانی نیاز‌های دارویی مردم در داروخانه‌های تامین خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->