چرخ گوشت دست کودک دو ساله را بلعید یارانه خرداد ۱۴۰۳ برای دهک‌های چهار به بالا واریز شد زن ۶۰ ساله شوهرش را آتش زد دستگیری اعضای گروه ۲۹ نفره شیطان پرستی در شیروان دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد در شهرستان مشهد کمبود مدرسه داریم بارش باران در محور‌های مشهد، نیشابور و تربت حیدریه (۳۱ خرداد ۱۴۰۳) شمار جان‌باختگان ایرانی در حج تمتع به ۱۴ نفر رسید (۳۱ خرداد ۱۴۰۳) بعد از غذا، چای و شیرینی بخوریم؟ | به این شرط بعد از خوردن غذا بخوابید بیست‌وششمین جشنواره خیران مدرسه‌ساز خراسان‌رضوی در مشهد برگزار شد کشف ۲۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان‌رضوی (۳۱ خرداد ۱۴۰۳) طلا‌های اهدایی مرد به زن هِبه و قابل‌استرداد است از قند و شکر دوری کنید وزیر آموزش‌وپرورش: در ۳۳ ماه خدمت شهید رئیسی، ایران به کارگاه مدرسه‌سازی تبدیل شد خراسان‌رضوی در مسیر تبدیل‌‌شدن به قطب تجهیزات پزشکی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۳۱ خرداد ۱۴۰۳) | وقوع بارش‌های رگباری و وزش باد شدید مصرف چه دارو‌هایی در گرما خطرناک است؟ ابتلای ۴۵ درصد مردم کشور به کبد چرب
سرخط خبرها

کودکان، قربانی کمبود دارو | علت عدم تامین دارو در مشهد چیست؟

  • کد خبر: ۱۳۰۶۲۴
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۷
کودکان، قربانی کمبود دارو | علت عدم تامین دارو در مشهد چیست؟
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تشریح عوامل مهم کاهش محسوس داروهای کودکان و داروهای خاص در این شهر پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها بسیاری از داروخانه‌های سطح شهر با کمبود دارو‌های متداول و همچنین، دارو‌های بیماری‌های خاص مواجه اند و در برابر پرسش زمان تامین این داروها، پاسخی ارائه نمی‌دهند. در این بین دارو‌های سرماخوردگی ویژه اطفال، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدین شده است؛ شربت آزیترومایسین، شربت پاراکید (استامینوفن خوراکی کودکان)، شربت سیتریزین، شربت استامینوفن پروفن و اسپری سالبوتامل، تنها بخشی از کمبود وسیع دارو‌هایی است که پزشکان برای سرماخوردگی یا حساسیت کودکان تجویز می‌کنند، اما والدین در تهیه آن عاجزند.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز با تایید کمبود این دارو‌ها گفت: مهم‌ترین عامل کمبود دارو‌های سرماخوردگی و به ویژه دارو‌های اطفال، پیک ناگهانی سرماخوردگی و آنفلوآنزا در مشهد است.

دکتر ناصر وحدتی ادامه داد: اکنون بیش از ۳۰ درصد از مردم مشهد به آنفلوآنزا و سرماخوردگی مبتلا شده اند و همین مسئله، کار را برای تامین دارو سخت می‌کند.

وی افزود: تقاضا برای دارو افزایش داشته است و موجودی‌های فعلی پاسخگوی ما نیست. از سوی دیگر، تولید برخی دارو‌ها در داخل کشور کاهش داشته است و این مسئله باید توسط سازمان غذا و داروی کشور پاسخ داده شود و استان‌ها دخالتی در کمبود یا کاهش دارو‌ها ندارند.

وحدتی تصریح کرد: طی ۷ ماه گذشته کمبود‌هایی در تامین بسیاری از داروها، به ویژه دارو‌های تولید داخل داشته ایم، اما علت کاهش تولید بر ما هم پوشیده است. حال گفته می‌شود برخی مشکلات دارویی تا هفته آینده برطرف خواهد شد.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به طرح دارویار و احتمال کمبود و کاهش دارو براساس این طرح متذکر شد: اصلاح قیمت‌ها براساس طرح دارویار انجام شده و جدیدترین اصلاحیه قیمت روی دارو‌های آنتی بیوتیک اعمال شده است. سازمان برنامه و بودجه، پول طرح دارویار را پرداخت کرده است و بنابراین مشکلی در این طرح نیست.

وحدتی ادامه داد: اکنون سازمان تامین اجتماعی است که به علت طلب ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی‌ای که از دولت های پیشین تاکنون دارد، مشکلاتی را در پرداخت به موقع حق بیمه به حوزه دارو به وجود آورده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد وظیفه توزیع دارو در این شهر خاطرنشان کرد: هر دارویی که از تهران برای ما ارسال می‌شود، بلافاصله با نظارت معاونت غذا و دارو، در اختیار شرکت پخش دارو قرار می‌گیرد و ما هیچ دارویی را نگه داری نمی‌کنیم. اما اگر مشاهده می‌شود که دارویی در بازار نیست، ارتباطی با عدم توزیع آن ندارد بلکه قطعا آن دارو موجود نیست.

گفتنی است با توجه به دستور رئیس جمهوری مبنی بر تامین آنتی بیوتیک‌های کودکان و دستور تخصیص ۵۰۰ میلیون دلار برای تامین آن به بانک مرکزی، هنوز این دستور به دلایلی همچون نه درصد ارزش افزوده، عوارض گمرکی و ارز محقق نشده است و باید دید چه زمانی نیاز‌های دارویی مردم در داروخانه‌های تامین خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->